Jaká zásadní změna nastane v NHL?

čtvrtek, září 17, 2015 Hokejžurnál.cz



National Hockey League a firma adidas uzavřely sedmileté partnerství. V jeho rámci bude společnost od sezony 2017-18 dodavatelem licencovaných dresů, helem a dalšího vybavení. Oznámila oficiální  stránka ligy.


Nynějším dodavatelem  je značka Reebok, která už patří pod skupinu adidas.

Německá společnost s nadnárodní působností bude navíc partnerem pro 2016 World Cup of Hockey, na čemž se dohodla s NHL a s hráčskou asociací NHLPA. Turnaj šesti nejlepších reprezentací doplněných výběrem Evropy a mladíků Severní Ameriky se koná od 17. září do 1. října 2016 v Torontu.

"Vytvoření týmu se společností adidas je pokračováním naší strategie s hlavními partnery, kteří nejenže sdílí naši vizi o vzestupu hokeje a ligy, ale navíc přináší inovace v souladu s tím, co chceme udělat pro naše hráče i fanoušky," prohlásil komisař NHL Gary Bettman. "Pro obě strany je to velký kontrakt."

Smlouva s novým partnerem neznamená, že se na dresech týmů objeví tolik diskutované a obávané reklamy. To by se v blízké budoucnosti stát nemělo.

"V posledních letech jsem myslím jasně vyjádřil, že neuvažujeme o umístění reklam na dresy NHL. O tom se nevedly ani formální, ani neformální diskuze," ujistil Bettman.

"Přistupujeme s respektem k historii a tradici naší hry a k úctě, v níž mají fanoušci naše dresy," dodal šéf NHL. "Myslím, že naše dresy jsou ikonické. O něčem takovém momentálně neuvažujeme. Něco jiného může být Světový pohár, ale názor, který jsem přednesl, je konzistentní u většiny klubových majitelů."

Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: o.canada.com
Zdroj: nhl.com