Věděli jste, že komentátor Dusík hrál hokej proti Jágrovi?

pátek, dubna 24, 2015 Hokejžurnál.cz


Martin Hosták a Michal Dusík
Michal Dusík v mládí oblékal hokejový dres Příbrami. Vzhledem ke svému ročníku narození 1971 se ovšem v mládežnických soutěžích mohl na ledě potkávat s těmi hokejisty nejslavnější generace českého, resp. československého hokeje.


„Hokej jsem hrál od svých pěti let. Stávalo se, že jsem nastoupil také někdy proti Jaromíru Jágrovi. On byl často ‚postaršován‘ a působil o ročníky výše, já někdy také. Dokonce se stalo, že jsem byl proti němu v některých zápasech nasazený na osobní obranu. To je určitě skutečnost, kterou až někomu budu vyprávět, málokdo mi ji uvěří,“ usmál se Michal Dusík, který se na ledě potkal také s Martinem Ručinským nebo Jiřím Šlégrem.





Se začátkem aktivní hokejové kariéry ovšem přišel také počátek té divácké. Mladý nadšenec sledoval se zájmem každé mistrovství světa, jako divák se poprvé objevil v roce 1985, kde československý hokej slavil na domácí půdě nečekané zlaté medaile. „S tátou jsme tehdy seděli na horním ochozu pražské Sportovní haly. Pamatuju si, jak jsme viděli dva poslední zápasy, v nichž se rozhodlo o zlatu pro náš výběr. Zažil jsem také šampionát o sedm let později, ovšem tam se jednalo o úplně jinou zkušenost. Seděl jsem v boxu časoměřičů a viděl tak hokej poprvé i z jiné stránky,“ doplnil pro stránku iihfworlds2015.com známý komentátorský hlas hokejových přenosů v České televizi.







Zdroj: iihfworlds2015.com
Foto: ceskatelevize.cz