Nadační fond Kometa Brno

středa, února 18, 2015 Hokejžurnál.cz

Nadační fond Kometa vznikl v loňském roce za účelem sjednocení veškerých charitativních aktivit HC Kometa Brno, který se snaží naplňovat slogan „Kometa – víc než hokej.“ Na dnešní tiskové konferenci konané v hale Rondo byl oficiálně představen. Zúčastnili se jí - zástupce marketingu Lukáš Bajer, ředitel projektu "Jsme jedna rodina" Michael Svoboda, patron Nadačního fondu Kometa Tomáš Matonoha, tiskový mluvčí klubu Michal Chylík, za Masarykovu univerzitu PhDr. Pavel Humpolíček, Ph.D.


Nadační fond Kometa se v počátcích své činnosti hodlá soustředit především na podporu vzdělávání dětí s poruchami autistického spektra (PAS), známějšími pod pojmem autismus. Vzhledem k tomu, že dětí s autismem – jednou z nejzávažnějších poruch dětského mentálního vývoje – v posledních letech rapidně přibývá, neměla by být pomoc zaměřena pouze a výlučně na jednotlivé rodiny. Proto by Nadační fond Kometa svou činnost chtěl zaměřit také na rozvoj vzdělávacích a poradenských center pro:

pedagogy, ze škol, ve kterých se vzdělávají žáci s PAS

asistenty pedagogů a osobní asistenty u dětí a žáků s PAS

studenty pedagogických škol, pracovníky v sociálních službách rodiče dětí s PAS

další projekty
Pokud se zaměříme na konkrétní podobu rodinné pomoci, jde nám o to, vytvořit pro rodiny a rodiče co nejlepší podmínky a zejména zvýšit počet odborných terénních pracovníků, kterých je v tuto chvíli na jižní Moravě velký nedostatek - cca jeden na padesát rodin.

Úkolem je zajistit vzdělání novým terénním pracovníkům, a tím zvýšit jejich množství pro rodiny. Jedním z projektů, který pomáhá při práci s autistickými dětmi, je projekt Masarykovy univerzity - Newron. Nadační fond Kometa se rozhodl podpořit tento projekt částkou 100.000,- z výtěžků z Kometa Golf Challenge 2014 a Kometa Festu a stvrdit tuto podporu podpisem memoranda o spolupráci s MU.

Prostředky nezbytné pro svoji činnost a její rozvoj chce Nadační fond Kometa postupně získávat ze sponzorských příspěvků v rámci pořádaných sportovních a společenských setkání. Jednou z prvních akcí byl charitativní golfový turnaj KOMETA GOLF CHALLENGE 2014, který se konal v Golfovém Resortu Kaskáda.

Partonem Nadačního fondu Kometa je známý herec, moderátor, bavič, brněnský rodák a Hrdina království Komety Tomáš Matonoha. Při oslovení, zda by měl zájem, neváhal ani vteřinu. „Pro mě je to příležitost být užitečný a prospěšný dobré věci,“ říká. „Přijde mi logické a správné, že se hokejový klub Kometa vrhnul do takového projektu,“ doplňuje.


hc-kometa.cz