Martin Réway: Senzace jsme malý národ

pátek, prosince 12, 2014 Hokejžurnál.cz


Jako kapitán dovedl sparťanský útočník Martin Réway slovenskou reprezentaci do 20 let k bronzovým medailím na mistrovství světa v Torontu a Montrealu. Slováci pod jeho vedením získali cenný kov poprvé od roku 1999. Je to pro nás velká senzace, protože jsme malý národ, říka Martin Réway pro oficiální stránku Sparty Praha.



Před odletem jste v rozhovoru skromně říkal, že cílem je zvládnout zápas s Německem a postoupit do play off. Už po výhře nad Finy jste už asi v hlavách měli, že by to mohlo jít ještě výš, ne?
Vítězství nad Finskem bylo hodně dobré na psychiku, ale s Němci jsme nakonec stejně potřebovali vyhrát, protože to tam u nás ve skupině bylo docela zamotané. Cíl byl tedy pořád stejný, ale určitě nás to psychicky nakoplo.

Slovenský tým jste vedl jako kapitán. Bylo pro vás "C" na dresu nějak zavazující, nebo jste si to naopak jako lídr týmu užíval?
Nervózní jsem z toho vůbec nebyl, měl jsem z toho naopak radost. Užíval jsem si to, bylo to moc fajn. (úsměv)


Jak jste jako poloviční Čech vnímal to, že jste ve čtvrtfinále právě český tým vyřadili?
Už to nijak zvláštně neberu, byl to pro mě normální zápas. Samozřejmě třeba trenéři to berou hodně prestižně, pan Bokroš chtěl hodně vyhrát, protože jsme s Čechy v těch důležitých zápasem mnohokrát prohráli.



Zdroj: hcsparta.cz