Česká nominace pro Karjala cup

čtvrtek, října 30, 2014 Hokejžurnál.cz

Trenér Vladimír Růžička
Trenér Vladimír Růžička nominoval na Turnaj Karjala, který se hraje 6. – 9. 11. 2014 v Helsinkách, celkem 27 hráčů, z toho dva brankáře, deset obránců a patnáct útočníků. Jedenadvacet hokejistů působí v Tipsport extralize, čtyři ve finské, jeden ve švédské a německé nejvyšší soutěži.



Na tradiční turnaj pocestuje reprezentace s jedním z nejmladších výběrů v historii. Nejstarším hráčem je osmadvacetiletý Michal Birner z finského KalPa, nejmladším dvacetiletý Dominik Simon z HC Plzeň 1929. Věkový průměr činí 24,2 roku. Například v obranných řadách jsou nejstarší čtyřiadvacetiletí Michal Kempný, Vladimír Roth a Ondřej Vitásek, celkem figuruje v nominaci osm hráčů mladších třiadvaceti let.      

Všichni nominovaní hokejisté shromáždili 178 reprezentačních startů, v průměru méně než sedm na hráče. Nejzkušenějšími jsou v tomto směru Jakub Krejčík (33 utkání), Petr Zámorský (24) a Ondřej Vitásek (18), na druhé straně figuruje v nominaci osm nováčků – brankář Šimon Hrubec, obránci Michal Kempný, Adam Polášek a Martin Pláněk, útočníci Tomáš Kubalík, Jakub Lev, Daniel Přibyl a Dominik Simon.

V seriálu Euro Hockey Tour si v minulosti zahrálo třináct nominovaných hokejistů, zkušenosti z Euro Hockey Challenge má šest hráčů. Na mistrovství světa se představili čtyři – brankář Pavel Francouz s obránci Jakubem Krejčíkem, Ondřejem Vitáskem a Petrem Zámorským.

Reprezentace se sejde v úterý 4. 11. 2014 v Ice Areně Letňany, kde absolvuje dva tréninky. Ve středu 5. 11. 2014 odlétá do Helsinek, turnaj začíná po dvou trénincích ve čtvrtek 6. 11. 2014 duelem s Finskem. 







Foto: cslh.cz