Bure prozradil, kdo by měl nahradit Ovečkina a Malkina

neděle, června 08, 2014 Hokejžurnál.cz

Legendární ruský hokejista Pavel Bure se s ruskými novináři podělili o své názory na směřování ruského hokeje. Víme komu nejvíce fandí a koho obdivuje.



Jakým směrem se podle vás rozvíjí ruský hokej?
"Na světovém šampionátu jsme vyhráli všech deset zápasů. Olympiáda nám nevyšla, ale na mistrovství světa jsme ukázali naší kvalitu.
V Rusku se nyní budují nové kluziště a stadiony. Je jich nesrovnatelně více než před 10-15 lety. Hokej se v Rusku stává masovým sportem. Založili jsme noční hokejovou ligu, která je určena pro amatérské hokejisty. Vznikají stovky nových týmů a hrají se desítky turnajů po celé zemi. Pro hokej je to jen dobré. Jen na finálový turnaj, který se odehrál v Soči přijelo více než 100 týmů z celého Ruska. I na tomto příkladu vidíte, že o noční hokejovou ligu je v Rusku velký zájem".


Je KHL dostatečně kvalitní ligou na to, aby byla jádrem ruské reprezentace?
Ruští hráči hrají v NHL i v KHL. V obou ligách máme hokejisty, kteří patří mezi absolutní supertřídu. To je základ toho, aby sme mohli bez problémů vytvořit velmi silný reprezentační tým. Na olympiádě v Soči jsme sice neuspěli, ale kvalita našich hráčů byla obrovská.


Člen síně slávy NHL Pavel Bure


Kdo z mladých ruských hokejistů bude podle vás patřit v budoucnu, mezi hlavní lídry ruské reprezentace?
"Máme velké množství mladých a perspektivních hokejistů. Osobně nejvíce fandím Viktoru Tichonovovi. Viktora znám od narození. Jeho dědeček mě trénoval, znám celou jeho rodinu. Mladý Viktor Tichonov vyrostl před mýma očima. Na mistrovství světa, byl nejproduktivnějším hráčem. Fandím mu a věřím, že on bude v budoucnu lídrem naší reprezentace".




"Ruská raketa" P. Bure v dresu New York Rangers



Foto: nhl.com