Dynamo Moskva má k dispozici dva stadiony

středa, června 22, 2011 Hokejžurnál.com

Megasport Arena Chodynka
Ledový palác sportu v Lužnikách byl postaven v roce 1956. Původní kapacita sportovního stánku byla 13.700 diváků. Po mnoha rekonstrukcích a úpravách se zmenšila kapacita stadionu na současných 8.500 míst. Na stadionu v Lužnikách se v minulosti konaly mistrovství světa a Evropy v ledním hokeji a krasobruslení. V letním období se zde hrával volejbal, basketbal a tenis. Místo si našel i box, gymnastika a další sporty.

Stadion v Lužnikách plánuje vedení Dynama Moskva využívat jako svou hlavní arénu. Většinu domácích zápasů odehraje v ledovém paláci sportu. K dispozici pro hokejisty Dynama je i aréna Megasport v Chodynce. Na nejnovějším zimním stadionu v Moskvě, chce Dynamo odehrát domácí zápasy proti moskevským rivalům, Spartaku a CSKA.

Megasport Arena Chodynka se rozprostírá na prostoru 57.500 čtverečních metrů. Kapacita stadionu je 14.126 diváků. Tento multi-sportovní stánek byl postaven v roce 2007. V témže roce se tam odehrály mistrovství světa v ledním hokeji.

Dnes se pro účely hokeje nevyužívá. Po skončení mistrovství světa o Megasport Arenu neprojevil zájem ani jeden moskevský klub. Důvod? Vysoké nájemné. Proto hrají Dynamo, Spartak i CSKA domácí zápasy ve svých malých a starých halách.

Během roku se v Megasport Areně konají kulturní a sportovní akce. Většinou výstavy a koncerty. Občas zavítá i cirkus.

Výstavba Megasport Areny v Chodince stála více než 200 milionů dolarů. Účet zaplatilo město Moskva.

Foto: mos.ru

Ledový palác sportu v Lužnikách