Jaromír Jágr je v KHL velká hvězda, říká Svatoš

úterý, ledna 11, 2011 Hokejžurnál.com

"Jaromír Jágr byl v NHL velkou hvězdou, ale v KHL je ještě větší. Trochu stratil na rychlosti, ale ruky má pořád skvělé. Je těžké mu vzít puk. Jágr je sice starší, ale pořád střílí góly a boduje". Řekl zámořským novinářům, bývalý spoluhráč Jaromíra Jágra, Slovák Marek Svatoš. 

"Kontinentální hokejová liga je velmi kvalitní soutěž. Hrají tam skvělí hráči.  Řada z nich má bohaté zkušenosti z NHL. Všichni hráči v KHL velmi dobře bruslí. Je těžké se tam prosadit". Dodal slovenský útočník, který před touto sezónou, zamířil z NHL do Kontinentální hokejové ligy.  


V Avangardu Omsk se ale Svatoš dlouho neohřál. Odehrál pouze 19 utkaní a do statistik si připsal 3 góly a 5 přihrávek. Před pár dny se Svatošovi ozvali z NHL. O jeho služby měli zájem v St. Louis a také s ním podepsali kontrakt do konce sezóny.    

Ale Marek Svatoš už před podpisem smlouvy hrál v Evropě a tak musel přejít waiter listinou. Tam si ho mohl vybrat, kterýkoli klub z NHL. Jedinou podmínkou bylo, převzetí kontraktu, který Svatoš podepsal s Blues. Možnost získat zadarmo dravého útočníka, využili predátoři. Slovenský útočník tak skončil v Nashvillu. 


Foto: hawk.ru