Vincent Lecavalier: Olympiáda? Jsem zklamaný…

pátek, ledna 29, 2010 Hokejžurnál.com

Kanadský hokejista a kapitán  týmu Tampa  Bay Lighting  Vincent Lecavalier,  bude na olympiádě ve Vancouveru chybět.  Generální manažér kanadského mužstva Steve Yzerman ho nenominoval do kanadské reprezentace. Absence Lecavaliera v kanadském dresu vyvolala v NHL bouřlivou diskusi.  Někdo krok Steva Yzermana schvaluje  a někdo ho naopak vůbec nechápe. 


Co na to  říká sám Vincent Lecavalier?  Své pocity sdělil  v rozhovoru  pro Sovětský sport.



Přiznejte jak moc jste byl překvapený, když jste neviděl své jméno  v kanadské nominaci na olympijské hry?  

Naštěstí a pro mně  bohužel, máme v Kanadě mnoho hokejistů, kteří patří mezi světovou špičku. Rozhodnout se při volbě koho nominujete a koho ne je složité.  
Jestli jsem byl překvapený? Řeknu vám to jinak. Byl jsem hodně  zklamaný.  Snažil jsme se v každém zápase dokázat, že patřím do kanadského týmu. Samozřejmě chtěl jsem hrát na olympiádě. Bude se konat u nás doma. Atmosféra her bude jedinečná.  Diváci se na olympiádu šíleně teší.  Ale už je rozhodnuto. Já to tam nebudu a nemůžu to nijak změnit. 


Jaké byli podle vás, důvody toho, že vás  vedení týmu nenominovalo?    

To je těžké posoudit.  Nevím. Neznám důvod.  Mně nikdo nic nevysvětloval.  Zřejmě tomu „pomohli“ mé výkony na začátku sezóny. Tehdy jsem se rozbíhal pomalu.  Ale věřte mi, opravdu jsem se snažil. V posledních dvou měsících jsem šel na maximum.    


Které jméno v nominaci Kanady vás nejvíc překvapilo? 

Velmi dobrá otázka. (usmívá se). Ale  tohle je  citlivé téma.  Proč  zbytečné vášně?  Přeji Kanadě vítězství a budu naší reprezentaci fandit.


Tak  se zeptám jinak.  Proč  GM  Steve Yzerman  nenominoval  vašeho  spoluhráče Martina St. Louise? Nemyslíte, že ve Vancouveru bude chybět?
 
Musí přiznat, že to působí, tak trochu zmateně.  Marty je jeden z nejlepších hráčů v NHL.  Manažér se asi zaměřil na sehrané dvojice z mužstev jako San Jose, Anaheim, nebo Chicago.

Víte, že  v Rusku hlavně  v Kazani,  bylo obrovské množství fanoušků  v šoku, když se dozvěděli,  že vaše jméno chybí  v nominaci  Kanady?

Opravdu?  To jsem, velmi rád, že na mně ještě  nezapomněli. V NHL byl tehdy lockout.  Hrál jsem v Kazani jednu sezónu (pozn. red. 2004/05) bylo to pěkné období.


Mnoho vašich bývalých spoluhráčů z týmu Ak Bars Kazaň, bude taky na olympiádě chybět. V ruské reprezentaci chybí Chabibulin, Kovalev, Sláva Kozlov, Žitnik…

V Rusku, máte  stejně jako v Kanadě mnoho, mladých talentovaných hokejistů. Je tak přirozené, že někteří veteráni v nominaci nebudou.  Ale počkej! Jeden můj spoluhráč z Kazaně na olympiádě hrát bude. Jmenuje  se Kovalčuk. (usmívá se).  To je střelec od narození. Ten na olympiádě nesmí chybět.  Budu mu držet palce.  Ale ne v zápase s Kanadou.



Zdroj: Sovětský sport