Trončinský z Pardubic do Litvínova za Porselanda

úterý, ledna 15, 2019 Hokejžurnál.cz

Po dohodě s Litvínovem míří do Dynama Pardubice švédský bek Mathias Porseland, opačným směrem putuje Marek Trončinský. Oba zadáci mění svá působiště v režimu hostování do konce aktuální sezony.








„V reakci na současnou situaci s cílem zlepšit náš herní projev jsme se s Litvínovem domluvili na výměně dvou obránců. Do konce sezony k nám přichází Mathias Porseland (na foto.) výměnou za Marka Trončinského,“ řekl generální manažer klubu Dušan Salfický.


„Příchod Mathiase vítáme, věříme, že Mathias vytvoří s Oscarem Eklundem úderný švédský pár pro závěr sezony. Míří k nám bek se spoustou mezinárodních zkušeností, chceme, aby přinesl spolu s vůdčími schopnostmi klid do naší defenzívy,“ prohlásil pardubický asistent trenéra Petr Čáslava.



 „Marek Trončinský především v loňské sezóně potvrdil své ofenzivní kvality, jak ve hře 5 na 5, tak především v přesilových hrách. Disponuje obrovskou kreativitou, což odchodem Karla Kubáta v naší přesilové hře postrádáme. Bohužel jsem tímto transferem přišli o kvalitního zadáka Mathiase Proselanda. Nicméně jsme po konzultaci, jak s hráči, tak s trenéry došli k závěru, že nám Marek přinese především větší ofenzivní kvalitu. Mathiasovi děkujeme za jeho odvedené služby a přejeme hodně štěstí v novém angažmá,“ říká generální ředitel klubu Jiří Šlégr. 


Autor: Hokjžurnál.cz
Foto: hcverva.cz