Český hokej si připomene 100 let republiky

pondělí, října 22, 2018 Hokejžurnál.cz


K Národním oslavám 100 let Republiky, které pořádají pod záštitou agentury CzechTourism státní, regionální, místní a nevládní instituce, se v závěru října připojí také Český hokej. 


Na zimních stadiónech vyvrcholí oslavy 100 let Republiky zejména ve dnech 24. – 28. října 2018, kdy se hraje 13. a 14. kolo Tipsport extraligy a 18. a 19. kolo Chance ligy.


„Řada hokejových událostí – jako například titul mistrů světa ze Štvanice, slavná vítězství nad sbornou nebo olympijský triumf v Naganu – se stala neodmyslitelnou součástí naší národní historie,“ uvedl v této souvislosti prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Potěšilo nás proto, že se k oslavám výročí připojilo všech devětadvacet klubů, které v obou nejvyšších soutěžích nastupují.“


V průběhu příštího týdne, kdy výročí vyvrcholí, budou sociální sítě klubů, Tipsport extraligy, Chance ligy, národního týmu a Českého hokeje upraveny v národních barvách, na stadiónech budou vyvěšeny státní vlajky, před zápasy zazní hymna, století státu připomenou bulletiny a tam, kde to technické podmínky umožňují, i videokostky.






Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: ceskyhokej.org