Co přinese nový ročník Tipsport extraligy?

středa, září 12, 2018 Hokejžurnál.cz


Nejvyšší hokejová soutěž, Tipsport extraliga, začíná 14. září 2018, její základní část končí 8. března 2019. 

Předkolo play off se bude hrát 11. až 17. března 2019, Generali play off začne 18. března s tím, že mistr České republiky bude znám nejdříve 23. a nejpozději 30. dubna 2019. 

Skupina o umístění proběhne 12. až 24. března, baráž o účast v nejvyšší soutěži mezi 29. březnem a 23. dubnem 2019.









Mistrovský titul obhajují hokejisté HC Kometa Brno, vítězství v základní části hráči HC Škoda Plzeň. Tři mistrovské tituly v řadě, které má šanci vybojovat HC Kometa Brno, získali v české nejvyšší soutěži pouze hokejisté Vsetína a v československé či protektorátní soutěži hráči LTC Praha, RH/ZKL Brno, Jihlavy a Kladna. 


HC Kometa Brno vévodí s 13 tituly i dlouhodobé tabulce československé, protektorátní a české ligy, 12 titulů získala Dukla Jihlava, 11 LTC Praha, 8 HC Sparta Praha, 6 Kladno, Pardubice a Vsetín. 


Bez mistrovského titulu zatím zůstávají z účastníků nejvyšší soutěže BK Mladá Boleslav, Mountfield HK a Piráti Chomutov.


Jednou z novinek bude i složení disciplinární komise ELH, v jejímž čele skončil Karel Holý, člen komise od roku 2005 a její předseda od roku 2010. Novým předsedou komise se stal Viktor Ujčík, trojnásobný mistr světa a dlouholetý hráč extraligy. 

Člena komise Radima Tesaříka nahradil bývalý čárový rozhodčí Jaromír Bláha, který řídil během třiadvaceti sezón v nejvyšší soutěži 700 utkání. 


Disciplinární komise ELH tak bude pracovat ve složení předseda Viktor Ujčík, členové Jaromír Bláha, Tomáš Jelínek, Vladimír Macholda a Libor Procházka.


Extraligovou licenci získalo všech čtrnáct klubů, které si účast vybojovaly sportovní cestou.


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: ceskyhokej.org