Novým Ocelářem se stává Marek Viedenský

pondělí, července 30, 2018 Hokejžurnál.cz




Útočník se zkušenostmi z KHL a ze slovenské reprezentace podepsal s Třincem roční kontrakt.


„Hledali jsme vysokého silného centra, který by zvýšil náš důraz v předbrankovém prostoru a Marek je přesně tím typem hráče (193 cm/95 kg). Navíc z jeho strany cítíme velkou chuť dosáhnout týmového úspěchu, což je pro nás velmi důležité! Měli jsme námluvy už v lednu, ale tehdy to ještě nedopadlo, proto jsem rád, že jsme se dohodli na tuto sezonu,“ říká na adresu nové posily sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.


„Jsem velmi spokojený, že jsem se dohodl s Oceláři nyní, když už to nedopadlo před play off. Už tehdy jsem se těšil, že bych mohl hrát o nejvyšší příčky. A po zisku stříbrných medailí jsem rád, že také teď můžu říct, že jdu do týmu s nejvyššími ambicemi. Doufám, že společně můžeme něčeho zajímavého dosáhnout. V Třinci už jsem jednou byl. Před lety jsme tu hráli se Slovanem přípravný turnaj a už tehdy se mi zde líbilo,“ uzavírá pro oficiální stránku třineckého klubu Marek Viedenský.


Viedenský odehrál ve Slovanu Bratislava v KHL tři sezony. Během nich nastoupil v belasých barvách do 122 utkání Kontinentální hokejové ligy, ve kterých si připsal 23 gólů a 30 asistencí. 


Rodák z Handlové nastupoval ve své kariéře také za finský klub HPK Hämeenlinna a dlouhých šest let strávil i v zámoří. V roce 2009 byl draftován v 7. kole a jako 189. v celkovém pořadí týmem San Jose Sharks.