Video: Švédsko - Česká republika 3:2

pondělí, května 07, 2018 Hokejžurnál.cz






Švédové se dostali do vedení už v 5. minutě zápasu, když se přesnou střelou z levého kruhu prosadil Rakell. Češi pohrozili po akci Červenky s Horákem, no to rozjetých seveřanů nezastavilo a v 8. minutě bylo už 2:0. První švédskou přesilovku využil Janmark, který jako první našel puk v skrumáži před Rittichem. Češi mohli snížit v 9. minutě, ale Plekancova střela skončila jen na spojnici. V úvodu druhého dějství měl dobrou šanci Hyka. I další momenty patřily Čechům. Důvodem byla nedisciplinovanost a zbytečné fauly seveřanů, kteří hráli tři oslabení v řadě. Přesilovce 5:3 se prosadil Hronek - 2:1. V 44. minutě ale opět vedly Švédové o dva góly, Rakell přihrál před branku Zibanejadovi, který bekhendem přes ležícího obránce trefil do šibenice a bylo 3:1 pro Švédy.  Češi hráli pět minut před koncem přesilovku a Hyka dělovkou ještě zdramatizoval duel, když znížil na 2:3. Minutu a deset sekund před koncem hráli Češi power play,  ale  Švédové se ubránili. 


Tre kronor mají po dvou zápasech na kontě plný počet bodů, stejně jako první Rusko. Češi se po dni volna setkají v úterý o 20.15 h se Švýcarskem.






Švédsko - Česká republika 3:2 
    (2:0, 0:1, 1:1)




Branky: 5. Rakell (Janmark, Lindholm), 8. Janmark (Rakell), 44. Zibanejad (Rakell) - 34. Hronek (Červenka, Hyka), 56. Hyka (Faksa)



Švédsko: Hellberg – A. Larsson, Ekman-Larsson, Klingberg, Lindholm, Wikstrand, Gustafsson – Rakell, Zibanejad, Janmark – Pettersson, Backlund, Nyquist – de La Rose, J. Larsson, Pääjärvi - Everberg, Kempe, Andersson



Česká republika: Rittich - Gudas, Jordán, Sklenička, Moravčík, Polášek, Šulák, Hronek - Hyka, Faksa, Červenka - Nestrašil, Plekanec, Jaškin - Řepík, Horák, Kubalík - Chytil, Kousal




Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: iihf.com