Mountfield HK opustilo po sezóně až jedenáct hráčů

čtvrtek, dubna 19, 2018 Hokejžurnál.cz




Mountfield HK čeká generační obměna a spolu s ní přichází několik podstatných změn ve vedení A-týmu. Představenstvo klubu se na svém zasedání 18. dubna 2018 shodlo na nové dlouhodobé koncepci, kterou se hradecký hokejový klub vydá. I z toho důvodu byl do funkce hlavního trenéra A-mužstva jmenován Tomáš Martinec, novým sportovním manažerem se stává Jaroslav Bednář.


Jisté už jsou první změny v týmu, v Hradci Králové skončila smlouva jedenácti hráčům, deset z nich se přesune do jiných klubů. Jedinou výjimkou je Jaroslav Bednář, který se stane novým sportovním manažérem.




„Jarda pod sebou bude mít sportovní úsek včetně trenérů a realizačního týmu, bude zároveň úzce spolupracovat se mnou jako svým přímým nadřízeným. Je pravdou, že spolu již nějakou dobu řešíme sportovní otázky na následující sezónu a vše prozatím funguje velmi dobře. Jarda má obrovskou chuť do práce a na svoje nové pracovní vytížení se opravdu těší,“ uvedl generalní manažér klubu Aleš Kmoníček.


Hradecký dres již nebudou oblékat obránci Zdeněk Čáp, Blaž Gregorc, Martin Pláněk a René Vydarený, zároveň se s východem Čech loučí čtveřice forvardů – Bedřich Köhler, Martin Látal, Jiří Šimánek a Tomáš Zigo. Nová angažmá si v tuto chvíli hledají v KHL také Radek Smoleňák a Andris Džerinš.





Vedení klubu nadále jedná o příchodech a mimo jiné o nové smlouvě s Petrem Zámorským. Příchody posil budou zveřejněny standardně 1. května.



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: mountfieldhk.cz