Memoriál Ivana Hlinky také s Gretzkym

pátek, března 02, 2018 Hokejžurnál.cz




Liběna Hlinková a generální sekretář ČSLH Martin Urban se zúčastnili tiskové konference, na níž představili viceprezident a výkonný ředitel Edmonton Oilers Bob Nicholson spolu s legendárním Waynem Gretzkym podobu turnaje osmnáctiletých hokejistů, který se bude poprvé hrát pod názvem Hlinka Gretzky Cup.


Hlinka Gretzky Cup proběhne 6. – 11. srpna 2018 v Edmontonu a Red Deer. Ve skupině A se v edmontonském Rogers Place utkají celky Kanady, Slovenska, Švédska a Švýcarska, zápasy skupiny B s účastí České republiky, Finska, Německa a Ruska proběhnou v nedávno otevřené Servus Areně v Red Deer. Semifinálová utkání a souboje o medaile bude hostit Rogers Place.


Na spolupráci při pořadatelství tradičního turnaje se Český svaz ledního hokeje, Slovenský svaz ledního hokeje, Hockey Canada a Oilers Entertainment Group dohodly v loňském roce – původní Memoriál Ivana Hlinky získal záštitu nejlepšího hokejisty historie, nový název Hlinka Gretzky Cup i nové logo. Na základě dohody, uzavřené s platností do roku 2022, se uskuteční v letech 2018, 2020 a 2022 v Kanadě, zatímco v letech 2017, 2019 a 2021 v České republice a na Slovensku.



Hlinka Gretzky Cup je považován vedle mistrovství světa za nejkvalitnější turnaj osmnáctiletých hokejistů. Pravidelně se ho účastní reprezentace České republiky, Finska, Kanady, Ruska, Slovenska, Švédska, Švýcarska a USA. Turnaj navazuje na Pacifický pohár, pořádaný od roku 1991, od roku 1997 převzaly jeho pořadatelství Česká republika se Slovenskem a od roku 2005 se hrál pod názvem Memoriál Ivana Hlinky především v Břeclavi, Piešťanech nebo Bratislavě. 


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: rogersplace.com