Video: Česko porazilo USA a je v semifinále

středa, února 21, 2018 Hokejžurnál.cz

Čeští hokejisté postoupili do semifinále hokejového turnaje na ZOH 2018!  Ve čtvrtfinálovém zápase zdolali výběr USA 3:2 po samostatných nájezdech. 

Američané se dostali do vedení už v 7. minutě, když se prosadil  Ryan Donato, ale ještě v první třetině Češi vyrovnali na 1:1. Přesnou střelou se prosadil obránce Jan Kolář. 


V 29. minutě zápasu, šel český národní tým do vedení po brance Tomáše Kundrátka, ale už o dvě minuty vyrovnal na 2:2 Amerčan Slater. Branka už do konce zápasu nepadla a následovalo prodloužení v něm také nikdo neskóroval. 


V nájezdech o  vítězství České republiky rozhodl Petr Koukal, který se prosadil jako jediný z deseti exekutorů. 

Fantastický výkon podal český brankář Pavel Francouz, který zavřel branku a také jeho zásluhou budou Češi bojovat o postup do finále! 

V semifinále  (pátek 22.2)  český výběr nastoupí proti vítězi se zápasu 
Rusko - Norsko. 



Česko - USA 3:2  s.n 
(1: 1, 1: 1, 0: 0 - 0: 0, 1:0)








Branky: 16. Kolář (Kovář), 29. Kundrátek (Mozík), rozhodující s.n Koukal - 7. Donato (Terry), 31. Slater (O'Neill).



Česko: Francouz - Nakládal, Polášek, Mozík, Kolář, Kundrátek, Vitásek, Němec - Erat, Kovář, Kubalík - Růžička, Mertl, Červenka - Radil, Koukal, Sekáč - Řepík, Horák, Birner - Zohorna.


USA: Zápolských - Sanguinetti, Gunderson, Welch, Gilroy, Billins, Blum, Wisniewski - Bourque, Greenway, Gionta - Little, Roe, O'Neill - Donato, Arcobello, Terry - Stoa, McCarthy, Butler - Slater.



Autor: Hokejžurnál.cz