Kanada zdolala Česko 6:4 a má bronz

sobota, února 24, 2018 Hokejžurnál.cz

Kanada zdolala Česko 6:4 v zápase o 3. místo. Do vedení se dostali jako první Kanaďané zásluhou Andrewa Ebbetta, na jeho gól vzápětí odpověděl Martin Růžička.


Vyrovnaný stav však trval pouze 15 vteřin, když skóroval Chris Kelly. Ještě v první třetině se prosadil i Derek Roy a bylo 3:1 pro Kanadu.


V druhé třetině gól nepadl, ale v úvodu třetí přidal svůj druhý zásah v utkání Ebbett. Na jeho dvojnásobný úspěch navázal Kelly, který po gólu Jan Kováře vrátil Kanadě tříbrankový náskok.



Šestý gól Kanaďanů přidal Wojtek Wolski. Čechům se podařilo zkorigovat díky Romanovi Červenkovi a v závěru duelu měli možnost přesilové hry, využil ji Červenka, ale Kanada nakonec udržela stav 6:4 a získala bronz. 







Česko - Kanada 4:6 
(1:3, 0:0, 3:3)









Branky: 10. Růžička (Červenka), 47. Kovář (Horák, Řepík), 57. Červenka (Nakládal, Mertl), 58. Červenka (Horák, Mozík) - 9. Ebbett (Robinson, Gragnani), 10. Kelly (Goloubef, Klinkhammer), 16. Roy (Kozun, Bourque), 46. Ebbett (Kozun, Goloubef), 50. Kelly (Klinkhammer), 56. Wolski (Howden)


Česko: Francouz – Nakládal, Polášek, Kolář, Mozík, Jordán, Kundrátek, Němec – Kubalík, Kovář, Erat – Červenka, Mertl, Růžička – Radil, Koukal, Zohorna – Birner, Horák, Řepík – Vondrka

Kanada: Poulin – Robinson, Lee, Noreau, Genoway, Goloubef, Gragnani, Stollery – Lapierre, O'Dell, Raymond – Kozun, Roy, Bourque – Thomas, Ebbett, Wolski – Howden, Kelly, Klinkhammer - Vey