Top 10: Nejlepší legionáři v české extralize

pondělí, prosince 25, 2017 Hokejžurnál.cz




Ve všech hokejových ligách platí pravidlo, že legionář, by měl patřit mezi nejlepší hráče týmu a být výrazně lepší než domácí hráč. 

Redakce Hokejžurnál.cz pro vás sestavila desítku nejlepších zahraničních hokejistů v Tipsport extralize.



10. Oskars Cibulskis (LAT),  Mountfield Hradec Králové

Lotyšský obránce patří mezi stabilní pilírě hradecké obrany. V nabité obraně Hradce Králové si vydobyl pozici lídra. S bilancí 34 utkaní a 13 (6+7) kanadských bodů vévodí hradecké produktivitě mezi obránci. 




9. Brian Ihnačák (ITA/CAN), HC Verva Litvínov

Italský reprezentant narozený v Kanadě, který má českou maminku a slovenského tatínka je pro Litvínov skutečnou posilou. Ihnačák nastoupil v dresu Litvínova na 17 utkaní a připsal si 12 kanadských bodů 5+7. Dokáže tak naplnit očekávaní, které legionář musí splnit - boduje.



8.  Martin Bakoš (SVK), Bílí Tygři Liberec 

Slovenský útočník je nejproduktivnějším útočníkem Liberce  a v celkové produktivitě extraligy mu patří desáté místo. Bakoš odehrál 31 utkaní a bilance 8 branek a 18 přihrávek je na cizince slušná. 




7.  Jacob Cardwell (CAN), HC Dynamo Pardubice 

Kanadský obránce v minulé sezóně hrál za Nové Zámky ve slovenské extralize. Prěstup ze slovenské extraligy do české mu prospěl. Pro Pardubice je Cardwell eso z rukávu. Střílí, brání, boduje. Kanaďan odehrál 32 utkaní a nasbíral 14 bodů za 2 branky a 12 asistencí.



5. Ralfs Freibergs (LAT), Aukro Berani Zlín 

Lotyšský bek (na foto.) , který v minulé sezóně oblékal dres Dinama Riga v KHL, je příjemným překvapením. Obrana Zlína na Freibergse spoléhá. V 32 utkáních odehrál už 731 minut a patří medzi nejvytěžovanější obránce extraligy. Bilance 3 góly a 13 asistencí ho radí na páté místo v produktivitě obránců v rámci celé extraligy.




4. Tomáš Marcinko (SVK), Oceláři Třinec 

Robustní útočník Třince, který minulou sezónu působil v KHL splňuje náročné požadavky pro legionáře. Je důrazný a silný, dokáže bodovat. Vévodí třinecké produktivitě. Zatím odehrál 31 utkaní s bilancí 11 branek a 17 asistencí. V celkové produktivitě extraligy je na osmém místě.



3. Branislav Konrád (SVK), Olomouc 

Olomouc je aktuálně v tabulce  na pátém místě a to hlavně zásluhou Branislava Konráda. Slovenský brankář odchytal 32 utkaní. Šestkrát nepustil ani gól. V této statistice je  společně s Rybárem nejlepší v extralize.  




2. Roberts Bukarts (LAT), Aukro Berani Zlín 

Lotyšský útočník už stabilně patří mezi pilíře zlínského útoku.
Momentálně je neproduktivnějším cizincem v extralize. V 32 utkáních získal 29 bodů za 13 branek a 16 asistencí. V celkové produktivitě extraligy mu patří v páté místo.




1. Patrik Rybár (SVK), Mountfield Hradec Králové

Slovenský gólman je na čele statistik mezi brankáři. Zatím odchytal 25 utkaní z toho šest s čistým kontem. Úspěšnost zákroků 93,60% a průměr 1,51 branky na zápas ho radí mezi top brankáře. Zaslouženě mu patří první místo mezi legionáři v české extralize. 



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hokej.zlin.cz