Pešán zúžil nominaci na juniorské MS

neděle, prosince 24, 2017 Hokejžurnál.cz






Před závěrem přípravného kempu zúžil trenér Filip Pešán s asistenty Rostislavem Vlachem a Miroslavem Přerostem nominaci na juniorské MS, které se bude hrát 26. prosince 2017 – 5. ledna 2018 v Buffalu. V nominaci figurují 3 brankáři, 8 obránců a 14 útočníků, z nichž 14 působí v domácích soutěžích a 11 v zámoří.




V základní skupině šampionátu čekají českou reprezentaci mužstva Běloruska, Ruska, Švédska a Švýcarska. V úterý 26. 12. 2017 se svěřenci trenéra Pešána střetnou s Ruskem, ve čtvrtek 28. 12. 2017 se Švédskem, v sobotu 30. 12. 2017 s Běloruskem a v neděli 31. 12. 2017 se Švýcarskem. Čtvrfinálová utkání jsou na programu v úterý 2. 1. 2018, semifinále ve čtvrtek 4. 1. 2018 a zápasy o medaile v pátek 5. 1. 2018.





Zúžená nominace před MS U20



Brankáři: Josef Kořenář (Benátky nad Jizerou), Jakub Škarek (Jihlava), Milan Klouček (Pardubice).




Obránci: Lukáš Doudera (Litvínov), František Hrdinka (Mladá Boleslav), Jakub Galvas (Olomouc), Vojtěch Budík (Prince Albert, WHL), Ondřej Vála (Kamloops, WHL), Radim Šalda (Saint John, QMJHL), Libor Hájek (Saskatoon, WHL), Filip Král (Spokane, WHL).




Útočníci: Filip Helt (Litoměřice), Petr Kodýtek (Plzeň), Daniel Kurovský (Vítkovice), Martin Kaut (Pardubice), Martin Nečas (Kometa Brno), Radovan Pavlík (Hradec Králové), Marek Zachar (Sherbrooke, QMJHL), Albert Michnáč (Mississauga, OHL), Ostap Safin (Saint John, QMJHL), Filip Chytil (Hartford, AHL), Kristian Reichel (Red Deer, WHL), Filip Zadina (Halifax, QMJHL), Kryštof Hrabík (Liberec), Jakub Lauko (Chomutov).




Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Filip Pešán
Asistenti trenéra: Rostislav Vlach a Miroslav Přerost
Media manažer: Ondřej Kalát
Trenér brankářů: Martin Láska
Lékař: MUDr. Roman Mizera
Fyzioterapeutka: Barbora Krajsová
Kustodi: Oldřich Kopecký a Petr Šulan
Video trenér: Aleš Vladyka




Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hcbilitygri.cz