V září další „TÝDEN HOKEJE“

pátek, září 01, 2017 Hokejžurnál.cz


Vzhledem k velkému úspěchu prvního ročníku rozhodl ČSLH, že akce „Týden hokeje“, součást rozvojového projektu „Pojď hrát hokej“, bude pokračovat i v dalších sezónách. Nejmenší děti a jejich rodiče tak dostanou ve dnech 18. – 24. září 2017 ve více než sto třiceti klubech příležitost seznámit se s ledním hokejem, s tím, co pro zdravý rozvoj dítěte přináší a s jakými nároky je spojen, včetně možností jeho provozování v jednotlivých městech a regionech.



Dvouhodinový zábavný program, připravený ČSLH ve spolupráci s kluby, kterého se v řadě míst zúčastní i známé hokejové osobnosti, zahrnuje mimo jiné výuku základů bruslení, ukázky suché přípravy nebo minihokeje. Každé dítě, které se do projektu „Pojď hrát hokej“ přihlásí a následně se v ČSLH zaregistruje, navíc získá poukaz na hokejovou výstroj v hodnotě 1 500 Kč. „Zatímco pilotní akce se v září 2016 zúčastnilo 25 oddílů, provozujících mládežnická družstva, další V září 2017 další „TÝDEN HOKEJE“

Týden hokeje proběhl v lednu 2017 již ve 136 klubech,“ uvedl Milan Hnilička, manažer rozvoje ledního hokeje ČSLH. „Ve srovnání s běžnými náborovými aktivitami byla účast několikanásobná, ve městech jako Kroměříž či Zlín příšlo více než sto dětí, v Hradci Králové, Karviné a Třinci přes devadesát, v Čáslavi více než osmdesát. Celkem se již Týdnů hokeje zúčastnilo téměř sedm tisíc dětí s jejich rodiči.“

Na úspěchu akce „Týden hokeje“ se výrazně podíleli profesionální trenéři mládeže v malých klubech, financovaní a řízení ČSLH. V roce 2014, kdy projekt začínal, jich v klubech mimo nejvyšší soutěže působilo 20, v probíhající sezóně vzroste jejich počet na 75. Náborové aktivity klubů podporuje i projekt „Hokejová výstroj nejmenším“, na jehož základě rozeslal ČSLH od roku 2010 klubům zdarma výstroj pro nejmenší hokejisty v celkové hodnotě přes 60 000 000 Kč.

Logistickým partnerem projektu „Pojď hrát hokej“ se stala společnost DHL Express (Czech Republic), dalším novým partnerem projektu je společnost Intersnack se svojí značkou Pombar. 

Více informací na www.tydenhokeje.cz.



Zdroj a foto: tydenhokeje.cz
Autor: Hokejžurnál.cz