Miloš Říha: Lukáš Kašpar není lídr mužstva...

neděle, září 24, 2017 Hokejžurnál.cz




Slovanu Bratislava se nedaří. V západní konferenci KHL je na předposledním místě a z posledních osmi utkaní sedm prohrál. Český trenér Slovanu Miloš Říha na tiskové konferenci po zápase Vitaz Moskovská oblast - Slovan Bratislava (4:0)  vysvětlil důvody, proč se bratislavskému klubu nedaří. 


"Kluci musí dát za vítězství život a my tak nehrajeme. Každý náš soupeř vypadá, že má větší touhu než my. Nemáme jednoznačného lídra, lídra který se postaví a udělá výsledek. Každý hráč se dívá na toho druhého...Hráči, musí začít u sebe. Nemáme zlý tím, ale naše srdce nebije".  

Jedním z lídrů Slovanu Bratislava, by měl být  český útočník Lukáš Kašpar, který ve 13 utkáních vystřelil na branku soupeře celkem 36-krát a nedal ani jeden gól. Stejně je na tom i Jan Buchetele, který nastoupil za Slovan Bratislava v 11 utkáních ve kterých vyslal 21 střel, ale gól zatím nestřelil. 

Nedaří se ani Michalovi Řepíkovi, který ve 13 zápasech získal jen čtyři kanadské body za jeden gól a tři asistence.   


Miloš Říha ví, že Lukáš Kašpar se střelecky hledá. "Kašparovi to nejde, on není lídr mužstva. Je to dobrý hráč, ale není to vůdce, který by tahal za sebou celou šatnu. Hráči si musí popovídat i mezi sebou a najít lídra. Ten v týmu chybí. Už dva měsíce hledáme hráče, který se postaví a stane se lídrem. Náš tým se začal skládat velice pozdě. Dlouho jsme čekali, jestli vůbec budeme pokračovat v KHL. Ale už se nemůžeme vymlouvat. Musíme jít dopředu a hlavně se musíme bít za vítězství, musíme se bít za každý bod v každém zápase a to v mužstvu chybí". Uvedl na tiskové konferenci český kouč. 


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: khl.ru