Kdo bude vítězem ankety Zlatá hokejka 2017?

pondělí, května 29, 2017 Hokejžurnál.cz





Počet hlasů získaných v prvním a druhém kole určil desítku hráčů, z níž vzejde ve třetím, rozhodujícím kole vítěz ankety Zlatá hokejka 2017.



V abecedním pořadí figurují mezi nejlepšími:
Pavel Francouz (Traktor Čejlabinsk), Michael Frolík (Calgary Flames), Radko Gudas (Philadelphia Flyers), Jaromír Jágr (Florida Panthers), Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk), David Krejčí (Boston Bruins), Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning), David Pastrňák (Boston Bruins), Jakub Voráček (Philadelphia Flyers) a Radim Vrbata (Arizona Coyotes).


Ve druhém kole hlasování se mezi nejlepší prosadili obránce Radko Gudas s útočníkem Ondřejem Palátem, místo v desítce naopak opustili Martin Hanzal a Dominik Kubalík. 

V elitní desítce tak najdeme osm hráčů, působících v zámoří, a dva hokejisty, nastupující v KHL. Nejlepší zástupce extraligy, obránce Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec, čerstvě San José Sharks), obsadil celkově jedenáctou příčku. 

Útočník Jaromír Jágr se mezi nejlepší prosadil již po čtyřiadvacáté, David Krejčí posedmé, Jakub Voráček popáté, Jan Kovář, Ondřej Palát a Radim Vrbata počtvrté, Pavel Francouz podruhé. 


Nováčky v elitní společnosti jsou Michael Frolík, Radko Gudas a David Pastrňák. V prvním kole ankety hlasovalo 67 a ve druhém 68 odborníků, alespoň jeden hlas získalo v prvním, stejně jako ve druhém kole 48 hokejistů. 

Celkového vítěze určí kolo třetí, kterého se zúčastní deset nejlepších, přičemž předchozí hlasy se nezapočítávají. Uzávěrka třetího kola je 12. června 2017, vítěz ankety bude vyhlášen v přímém přenosu na ČT1 dne 20. června 2017, Forum Karlín.



Anketu Zlatá hokejka, jejíž první ročník proběhl v roce 1969, vyhlašují ČSLH a společnost BPA sport marketing. Hlasují v ní zástupci ČSLH, trenéři reprezentace, mládežnických výběrů a klubů nejvyšší soutěže, stejně jako novináři, kteří se věnují lednímu hokeji. 

Nejvíce prvenství shromáždili v dosavadních ročnících Jaromír Jágr (12), Dominik Hašek (5), Vladimír Martinec (4) a Milan Nový (3). 

Dvakrát zvítězili Patrik Eliáš, František Pospíšil, Vladimír Růžička a Jan Suchý; jednou Jiří Dopita, Milan Hejduk, Ivan Hlinka, Miloš Holaň, Jiří Holeček, Jiří Králík, David Krejčí, Robert Lang, Igor Liba, Vincent Lukáč, Bedřich Ščerban, Peter Šťastný, Róbert Švehla, Roman Turek, Tomáš Vokoun a Jakub Voráček.



Autor: Hokejžurnal.cz
Foto: khl.ru