Týden hokeje byl úspěšný

pondělí, února 06, 2017 Hokejžurnál.cz


Velkým úspěchem skončil Týden hokeje, který uspořádal koncem ledna ve spolupráci s kluby ČSLH. Akce, které se zúčastnilo 136 klubů, přivedla na zimní stadióny téměř 6 000 dětí, z nichž drtivá většina se do projektu Pojď hrát hokej zaregistrovala. 



„Výsledky, především účast dětí a rodičů, výrazně předčily naše očekávání a jsme z nich nadšeni,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „V nejbližších sezónách budeme proto v projektu pokračovat a Týdny hokeje chceme pořádat vždy dvakrát ročně, v lednu a září. Úsilí i prostředky, které do nich spolu s kluby vkládáme, se určitě vyplatí.“


Speciálně připravený program pro děti ve věku 4 až 8 let a rodiče zahrnoval mimo jiné základy bruslení, překážkové a stickhandligové dráhy, hry na ledě i mimo něj, pohybovou přípravu, stejně jako ukázky minihokeje v podání nejmenších hokejistů. Místní trenéři, profesionální trenéři mládeže a regionální trenéři ČSLH se v diskusích s rodiči zaměřili rovněž na mýty, týkající se finanční nebo zdravotní náročnosti hokeje. 

V řadě klubů se programu zúčastnili bývalí či současní vynikající hokejisté jako Martin Procházka, Milan Hnilička, David Moravec, Martin Hosták nebo Petr Leška.



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hc-kometa.cz