Ruský partner Slovanu Bratislava: V lednu už dluhy nebudou...

čtvrtek, prosince 01, 2016 Hokejžurnál.cz





Jediný slovenský hokejový klub  v KHL Slovan Bratislava za který hrají i Češi Radek Smoleňák, Václav Nedorost, Jakub Valský, Lukáš Vopelka, Tomáš Kubalík, Tomáš Kundrátek a Filip Novák má obrovské finanční problémy. 

"Situace je špatná. Slíbili nám, že výplaty dostaneme do konce listopadu a to se nestalo. Takže si celý tým sedneme a rozhodneme se co bude dál. Situace je už neúnosná. My jsme hokejisti, hrajeme naplno chceme vyhrávat, ale stále je to naše práce. Jsou tady kluci, kteří mají rodiny a děti a už mají hodně hluboko do kapsy. Musí platit za jídlo, za nájem... Z vedení za námi nikdo nepřišel a nic nám nevysvětlil. My budeme muset udělat nějaký kroky, aby jsme ukázali, že takhle to už dál nejde. Myslím si, že čekat čtyři měsíce je dost. Stále čekáme a sliby nikdo nesplnil. Nikdy jsem nic takového v kariéře nezažil".  Uvedl Radek Smoleňák po zápase Slovan Bratislava se Sibirem Novosibirsk. 







Miloš Říha: Já se starám jen o sportovní záležitosti


"Hráči to mají v hlavách, baví se o tom každý den, ale já si myslím, že nejsme jediný mužstvo v KHL, který nedostává výplaty. Situace je složitá, ale řeší se. Z Ruska máme přísliby, že peníze pošlou. Už po třetí, nám to slíbili a stále nic. My stále čekáme. Ale myslím, že to určitě přídě. Ale já jsem trenér. Na tyto otázky, musí odpovědět někdo jiný. Já se starám jen o sportovní záležitosti. Připravujeme se poctivě, makáme. Samozřejmě je to těžká situace pro hráče, kteří nemají našetřené peníze. Mužstvo chce a stále pracuje, věřím, že tahle situace kabinu nerozbije i když jsou tam jednotlivci, kteří se do toho stále pouští...Je to trochu nešťastný řešení, protože to může být za dva dny všechno v pořádku. Já jsem trenér a snažím situaci řešit. Na trénincích pracujeme a jdeme normálně dál". Uvedl na tiskové konferenci Miloš Říha. 






Ruský partner Slovanu: V lednu už dluhy nebudou...


Zlatý sponsor Slovanu Bratislava, ruská společnost Specpozhtech si podle informací ruského tisku, své závazky vůči  Slovanu Bratislava neplní, ale podle generálního ředitele ruské společnosti Vasilije Šimka o nic vážného nejde. Jedná se prý jen o dočasný problém. 

"Samozřejmě, všichni jsme nespokojení, když máme finanční těžkosti, ale to jsou přece jen dočasné problémy. Do nového roku, budou všechny otázky vyřešené. Leden začneme bez dluhů. Žádná stávka nehrozí, hráči budou hrát, když někdo nenastoupí, tak jen kvůli zdravotním problémům". Uvedl generální ředitel společnosti Specpozhtech Vasilij Šimko pro ruský sportovní server rsport. 



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: khl.ru, hcslovan.sk