Wayne Gretzky se vrací do Oilers, bude viceprezidentem

čtvrtek, října 13, 2016 Hokejžurnál.cz




Wayne Gretzky se vrací do Edmontonu Oilers, tedy klubu, ve kterém zažil nejkrásnější období své hráčské kariéry. Jak oznámili Oilers na svých stránkách, The Great One se stal partnerem a viceprezidentem klubu.


Gretzky naposledy zastával oficiální funkci v NHL v roce 2009, kdy byl hlavním trenérem Phoenixu Coyotes. Nyní se vrací do Edmontonu, kde absolvoval prvních devět sezón své fenomenální hráčské kariéry. S Oilers získal čtyřikrát Stanleyův pohár, v roce 1988 však následovala jeho šokující výměna do Los Angeles Kings.



"Během uplynulých let jsem měl několik nabídek na návrat do NHL. Vzal jsem si čas na rozmyšlenou a nakonec se rozhodl. Jsem hrdý na to, že jsem zpět v Oilers. Cíl je jasný - vyhrát s klubem Stanleyův pohár." Uvedl Gretzky pro oficiální stránku klubu.





"Vždycky jsme cítili, že Edmonton je jeho domovem. Na tento den jsme čekali dlouho. Rodina Oilers je poctěna, že můžeme Wayna přivítat zpět v oficiální pozici v naší organizaci". Prohlásil majitel Edmontonu Oilers, Daryl Katz.


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: nhl.com