Sobotka mohl odejít do NHL, ale peníze rozhodli

úterý, října 11, 2016 Hokejžurnál.cz




Před třemi lety odešel z NHL, protože chtěl od St. Louis Blues tři milióny amerických dolarů na rok. Blues mu nabízeli "jen" 2,7 a tak 300-tisíc rozhodlo. Vladimír Sobotka podepsal novou smlouvu s Avangardem Omsk na tři roky.

Teď plyne poslední rok, platné smlouvy a Vladimír Sobotka se svým agentem Svobodou celé léto uvažovali jak platnou smlouvu ukončit a odejít do NHL. Agent Petr Svoboda, přesvědčoval představitelé St.Louis, že Sobotka odejte z Avangardu do Blues. Ale neodešel.

Vedení Omsku ho chtělo uvolnit, podle informací ruského portálu championat.com stačilo, aby se Sobotka se smlouvy vykoupil. Jeho roční plat, teď činí čtyři milióny dolarů. Vladimír Sobotka, by se stal volným hráčem, kdy Omsku zaplatili 2/3 z jeho platu, to je 2,6 mil. USD.

Vedení Blues takovou sumu za Sobotku obětovat nechtělo a Sobotka ze svých úspor taky ne. A proto zůstal v Omsku. Vedení Avangardu ho chtělo pustit, ale ne zadarmo. Vladimír Sobotka tak nadále hraje v Omsku i když tam hrát nechtěl. V případě Vladimíra Sobotky, peníze opět rozhodli.    


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: khl.ru