Aleš Hemský zařídil vítězství nad Ruskem

sobota, září 10, 2016 Hokejžurnál.cz




Česká hokejová reprezentace vyhrála v přípravném zápase v Praze nad Ruskem. Před startem Světového poháru Češi vybojovali výhru 2:1 po samostatných nájezdech.

V pražské 02 Aréně rozhodl o vítězství Aleš Hemský. Třetí přípravný zápas absolvují Češi ve středu v Pittsburghu proti výběru Severní Ameriky.


Čechům se z množství dobrých příležitostí nepodařilo skórovat, o co se zasloužil ruský brankář Semjon Varlamov. První gól zápasu střelil v třetí části hry ruský útočník Nikita Kučerov po krásné přihrávce Kuzněcova. V 42. minutě se Rusko dostalo do vedení 1:0. 


Češi stupňovali tlak a Frolíková dorážka v 59. minutě při power-play se otřela o Plekance a puk zamířil do sítě - 1:1. 


Šance na rozhodnutí přineslo i prodloužení, ale duel dospěl až do nájezdů, v nichž zaznamenal vítězný nájezd Aleš Hemský.






Česko - Rusko 2:1 SN 
(0:0, 0:0, 1:1)


Branky: 59. Plekanec (Frolík, Voráček), rozhodující sam. nájezd Hemský - 42. Kučerov (Kuzněcov).


Česko: Neuvirth - Šustr, Nakládal, Polák, Kempný, Z. Michálek, Jordán, Kundrátek - J. Voráček, Plekanec, M. Michálek - Palát, Hanzal, Pastrňák - Hemský, Faksa, Frolík - Birner, Jaškin. 
Trenér: Josef Jandač


Rusko: Varlamov - Zajcev, Orlov, Jemelin, Nestěrov, Marčenko, Kulikov - Kučerov, Kuzněcov, Ovečkin - Tarasenko, Malkin, Kuljomin - Panarin, Šipačov, Dadonov - Namestnikov, Anisimov, Tělegin. Trenér: Oleg Znarok



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: fhr.ru