Jakub Valský o svém prvním gólu v KHL

úterý, srpna 30, 2016 Hokejžurnál.cz




Jakub Valský přestoupil v létě z Liberce do Slovanu Bratislava. Pro českého útočníka je KHL novou výzvou. V Kontinentální hokejové lize zatím odehrál první tři zápasy. Ve třetím střetnutí a prvním na domácím ledě v zápase proti Torpedu Nižnij Novgorod, Jakub Valský střelil svůj premiérový gól v KHL. Slovan Bratislava vyhrál nad Torpedem v divokém zápase 7:4, když ve třetí části hry dokázal střelit až šest branek. 




"Nic jsem nevymýšlel a snažil jsem se vystřelit nahoru pod tyč. Jsem rád, že to tam propadlo". Uvedl Jakub Valský na margo své první branky v KHL, když svým gólem v 53. minutě upravil na 6:3 pro Slovan Bratislava.

Na novou soutěž si Jakub Valský stále zvyká. "V KHL je pro mně stále všechno nové a pomalu si zvykám. Hra v Kontinentální hokejové lize je rychlejší k tomu i to cestovaní. Je to náročné. Ale musím se s tím poprat." Říká s úsměvem.

Kladenský odchovanec v rozhovoru pro naší redakci ocenil i bratislavské publikum. "Fanoušci jsou skvělí! Nevzdali to i když jsme hráli špatně. Hnali nás pořád dopředu. Věřím, že vítězstvím 7:4 jsme se divákům odvděčili."


Jakub Valský si odložil puk na památku




Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 7:4 (0:1, 1:2, 6:1)



Branky:  Slovan: 25. Švarný (Taffe), 43. Nedorost (Meszároš), 47. Jeglič (Nedorost, Viedenský), 52. Taffe (Meszároš), 53. Plastino (Cheechoo), 53. Valský (Luža, Kubalík), 58. Meszároš (Viedenský) - Torpedo: 17. Rasskazov (Mozer), 29. Daugavinš (Galuzin, Norman), 36. Pettersson, 55. Gračjov (Urakov, Kuljomin)





Sestavy: 
Slovan Bratislava: Pogge – Plastino, Švarný, Luža, Meszároš, Kundrátek, Ďaloga - Jeglič, Taffe, Nedorost - Cheechoo, Chipchura, Lušňák - Kubalík, Viedenský, Valský - Šiška, Zigo, Skalický


Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin – Osipov, Aljajev, Višnevskij, Kalašnikov, Jegoršev, Lofquist – Daugavinš, Norman, Galuzin – Pettersson, Rasskazov, Mozer – Žerdev, Sjomin, Ashton – Verjajev, Gračjov, Urakov – Potapov, Kuljomin


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hcslovan.sk