Kdy a kde se slovenská legenda rozloučí s kariérou?

středa, června 08, 2016 Hokejžurnál.cz



Ľubomír Višňovský chystá velkolepé rozloučení se svou bohatou kariérou. Benefiční duel odehrají legendy Slovanu Bratislava a mistři světa  z Göteborgu 2002. Zápas se odehraje v den jeho čtyřicátych narozenin (11.8). Hokejová exhibice  nebude jen o hokejové zábavě, ale zejména o charitativní pomoci. 

Představí se mnozí, bývalí i současní hráči na čele s Mariánem Hossou, Mariánem Gáboríkem, Miroslav Šatanem či Peterem Bondrou.


Pro fanoušky bude připraven  zábavný program i  autogramiáda. 
Višňovského malý syn, také hraje hokej a jeho otec  byl by rád, kdyby se během exhibice dostali na led i nejmladší hokejisté a na chvíli si před zaplněnou arénou zahráli mezi sebou. 

Lístky na celou akci jsou již v prodeji a mají symbolickou cenu, která souvisí s Višňovského legendárním číslem na dresu. "Vstupné je 17 eur a myslím, že všichni vědí, proč. Pro děti to bude 10 eur. Mám ještě v plánu i to, že na rozcvičce, by všichni hráči měli na sobě dres s číslem sedmnáct. Během  zápasu budou hrát se  svými čísly. Doufám, že  hala bude vyprodá". Dodal na závěr tiskové konference Ľubomír Višňovský. 






Devětatřicetiletý Višňovský vybojoval v minulosti se Slovanem Bratislava tři extraligové tituly. Během kariéry se výrazně prosadil v zámořské NHL, kde oblékal dresy Los Angeles Kings, Edmontonu Oilers, Anaheimu Ducks a New Yorku Islanders. 

V 883 duelech základní části NHL nasbíral dohromady 495 bodů (128 + 367), v 28 duelech play off přidal 8 asistencí. Byl jedním z hlavních strůjců úspěchů Slovenska na mezinárodní scéně, má kompletní medailovou sbírku z MS (stříbro z Petrohradu 2000, zlato z Göteborgu 2002 a bronz z Helsinek 2003) a zahrál si na čtyřech zimních olympijských hrách.



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: nhl.com, facebook/visnovsky