Video: Rusové vydřeli výhru nad Kazachstánem 6:4

pondělí, května 09, 2016 Hokejžurnál.cz


Domácí výběr Ruska chtěl zapomenout na nepovedený start do šampionátu, když v pátek nestřelili Čechům ani gól a prohráli 0:3. 

Proti Kazachstánu se Rusové rozbíhali pomaleji, ale v sedmé minutě po kombinaci Šipačova s Dadonovem bylo 0:1. 

Krátce na to hráli Kazaši první přesilovku a po kombinaci naturalizovaných Kanaďanů Bochenskiho s Boydem bylo 1:1. O regulérnosti vyrovnávacího gólu se ještě slovenský rozhodčí Kubuš poradil s videorozhodčím. Vyrovnávající gól Kazachstán povzbudil a ten se v desáté minutě zápasu zásluhou Starčenka dostal do vedení - 2:1. 

Ani tento stav však dlouho nevydržel. Rusové po buly okamžitě odpovědeli a po přesné  střele Ljubimova bylo vyrovnáno 2:2. 

Následovala přesilovka Ruska, které se púo střele Mozjakin dostalo do vedení 3:2. 

Na 3:3  vyrovnal Rymarev, který v závěru první části zpoza branky překvapil ruského brankáře Bobrovského.


Rusové získali těsný náskok zpět až v 39. minutě, kdy se ujala střela obránce Belova 3:4. Přesilovku Kazachů v 41. minutě využil Semjonov a opět vyrovnal 4: 4. Ve třetí třetině však už Rusové předvedli koncentrovanější výkon, více se zaměřili na podrobněji obranu a v 44. minutě vstřelil svůj druhý gól v zápase obránce Belov. O pět minut později tečoval střelu za kazašského brankáře Ljubimov, který uzavřel skóre na konečných 4:6 prio Rusko. 
Domácí výběr si tak v turnaji připsal první tri body.


Zápasy třetího hracího dne:
Francie - Slovensko 1:5 
Maďarsko - Kanada  1:7
Norsko - Švýcarsko  4:3
Fisnko - Německo    5:1
Švédsko - Dánsko    5:2 


Autor: Hokejžurnál.cz