Martin Ručinský se vrací do reprezentace, bude GM

čtvrtek, února 04, 2016 Hokejžurnál.cz


Trenér Josef Jandač, který převezme po mistrovství světa v Rusku vedení české reprezentace, zveřejnil složení realizačního týmu pro Světový pohár 2016. 

Jako hlavnímu trenérovi mu budou pomáhat asistenti Jiří Kalous, dvojnásobný mistr světa a finalista Stanley Cupu Václav Prospal a olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa a finalista Stanley Cupu Jaroslav Špaček. Generálním manažerem reprezentace pro Světový pohár 2016 bude olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa Martin Ručinský, jeho asistentem olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Milan Hnilička. Jako vedoucí skautingu bude v realizačním týmu působit Jiří Fischer, mistr světa a vítěz Stanley Cupu.



„Světový pohár se hraje v Torontu, našimi soupeři budou Kanada i Spojené státy, proto jsme realizační tým rozšířili o osobnosti, které v zámoří žijí nebo mají s místním hokejem velké zkušenosti. Václav Prospal s Jaroslavem Špačkem sehráli v NHL spoustu zápasů, stejně jako Martin Ručinský, který se s aktivní kariérou rozloučil teprve nedávno a ke všem kandidátům nominace má velmi blízko. Další člen zlaté generace Milan Hnilička určitě zúročí zkušenosti, které získal jako generální manažer osmnáctky a dvacítky, s Jiřím Fischerem, pracujícím pro Detroit Red Wings, počítáme při sledování přípravy a předpokládaného herního systému zámořských celků.“ uvedl pro cslh.cz Josef Jandač. 




Světový pohár se bude hrát 17. září až 1. října 2016 v Torontu. Česká reprezentace se ve skupině střetne: 

17. září s Kanadou 
19. září s Výběrem Evropy a 
22. září s USA.



Realizační tým české hokejové reprezentace pro Světový pohár 2016

Hlavní trenér: Josef Jandač. 

Asistenti trenéra: Jiří Kalous, Václav Prospal, Jaroslav Špaček. 

Generální manažer: Martin Ručinský. 

Asistent generálního manažera: Milan Hnilička. 

Vedoucí skautingu: Jiří Fischer. 

Trenér brankářů: Petr Jaroš. 

Videotrenér: Denis Havel. 

Lékaři: Dušan Singer/Tomáš Vyskočil. 


Fyzioterapeuti: Pavel Kolář/Radovan Sakaláš/Michal Truc. 










Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: kometa-brno.cz