Rusové vyhráli superfinále Světové ligy veteránů, Češi mají stříbro

neděle, ledna 31, 2016 Hokejžurnál.cz




Velmi slušně se na superfinále Světové ligy veteránů prezentoval český tým. Svěřenci Jana „Gusty“ Havla nejprve v semifinále porazili Švédy vysoko 8:2 a poté v boji o zlato po sympatickém výkonu podlehli našlapanému kádru Rusů.



V pátečním semifinále proti Švédům, kteří přivezli do Moskvy nejstarší tým ze všech, výběr bývalých elitních českých hráčů od začátku dominoval a zaslouženě vyhrál 8:2. Góly tým rozložil rovnoměrně mezi všechny tři formace.
V druhém semifinále porazili domácí Rusové soupeře z Finska 6:2. Na sobotní finále Česko-Rusko dorazilo do VTB arény přes 11 000 fanoušků, kteří od začátku duelu vytvořili vynikající atmosféru. Domácí tým v čele s Larionovem, Fetisovem, Burem a dalšími legendami světového hokeje se dostal do vedení 4:1 a vše nasvědčovalo jednoznačnému průběhu.

Český tým se ale senzačně vrátil do utkání, a když ve 31. minutě vyrovnával Žemlička na 4:4, zaplněná hala na chvíli ztichla. Z následujícího útoku ale Kamenskij vrátil vedení na stranu sborné a tým trenéra Jakuševa už nepřipustil další zdramatizování zápasu. Patera, Kučera a spol. ale i přes prohru 5:8 zanechali v ruské metropoli velmi dobrý dojem.


Za Rusko nastoupil i Pavel Bure





„Proti Švédsku jsme předvedli bezchybný výkon, i když je fakt, že měli výrazně vyšší věkový průměr než my. Nicméně chci našim klukům poděkovat i za výkon proti Rusku, které sem přivezlo neuvěřitelně silný tým a navíc bylo hnáno domácím publikem,“ hodnotil turnaj český trenér Havel pro cslh.cz.

Bronz po výhře 5:4 nad Finskem získali Švédové a na závěrečném galavečeru bylo všech legendách vidět, že si velmi rádi po čase zavzpomínali, jaké to je bojovat proti nejlepším evropským hráčů o cenné kovy. „Turnaj byl velmi dobře zorganizován. Bylo mi ctí tady být a zahrát si opět po čase proti tak skvělým hráčům,“ pochvaloval si český útočník Richard Žemlička.




Soupiska českých veteránů:

Biegl, Kučera M. – Vykoukal, Ščerban, Řezníček, Nedvěd, Maškarinec, Kučera F., Malinský – Patera, Žemlička, Kucharčík, Peterek, Ťoupal, Janeckým, Kořínek, Pospíšil, Hosták, Krásný.


Autor: Hokejžurnál.cz
Zdroj: čslh.cz
Foto: championat.com