Jaromír Jágr je 4. nejlepším střelcem v historii NHL

pondělí, prosince 21, 2015 Hokejžurnál.cz


Jaromír Jágr dnes v noci střelil 732. gól v NHL a stal 4. nejlepším střelcem v historii NHL. Jágr na páté místo odsunul legendu Marcela Dionneho.  


"Jágr je i v historickém srovnání velký hráč. Je ohromně silný a má velký dosah. A jednu věc vím určitě: Je v neskutečné kondici. Tak to prostě chodí. Já jsem během své kariéry překonal hodině kluků a nikdy jsem si neříkal, že je to skvělé. Mám velký respekt. Hra se změnila, tehdy to byly jiné časy. Když hrál Jágr v Pittsburghu, měl jsem jeho hokejový dres, který mi podepsal. A mám ho dodnes," řekl Marcel Dionne před týdnem stanici Fox Sports West.


Marcel Dionne strávil kariéru u Detroit Red Wings, Los Angeles Kings a New York Rangers a 731 gólů nastřílel ve 1348 duelech. Dionne vydržel ve čtveřici nejlepších střelců historie NHL tři dekády. V únoru 1988 se dostal dokonce na třetí místo, v prosinci 2003 ho odsunul Brett Hull o jednu pozici níž. Hull ukončil kariéru jako třetí nejlepší kanonýr historie NHL se 741 brankami, Jágrovi na něj chybí devět tref. Rekordmanem je Wayne Gretzky s číslem 894.


Jaromír Jágr čtvrtý i v historické produktivitě NHL, celkem má na kontě 1826 bodů. Třetí Gordie Howe si připsal o 24 zápisů víc, první Wayne Gretzky nasbíral 2857 bodů.


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto a zdroj: nhl.com