Výběr Evropy na Světovém poháru doplní Nedomanský, Bondra a Olczyk

sobota, listopadu 14, 2015 Hokejžurnál.cz

Realizační tým pro výběr Evropy na Světovém poháru doplní několik známých jmen. Mezi nimi budou i slavní hokejisté české a slovenské minulosti: Václav Nedomanský a Peter Bondra.

Vedle nich se ve vedení Team Europe sejdou také další bývalí hokejisté z NHL Sean Burke a Lorne Henning i kouč Winnipeg Jets Paul Maurice a manažer Ricky Olczyk.

Nová jména pro evropský výběr na 2016 World Cup of Hockey oznámila ve čtvrtek NHL spolu s hráčskou asociací NHLPA.

Bondra, Burke, Henning, Nedomanský a Olczyk budou pro tým Evropy pracovat jako skauti. Maurice se stane asistentem hlavního trenéra Ralpha Kruegera. Druhý asistent bude jmenován později.


"Všichni jsme hráli na olympiádách a víme, jak to na mezinárodních turnajích chodí. To je naše výhoda," řekl Miroslav Šatan.


"Jsem moc rád, že jsem součástí týmu. Hlavně se chci učit, ale zároveň nabídnu svůj názor," řekl Bondra, který žije poblíž Washingtonu a bude sledovat především Capitals a jejich soupeře.


Nedomanský, slavný československý reprezentant, má trenérské zkušenosti z Německa a Rakouska a jako hráč víc než 400 zápasů NHL.

Olczyk je asistentem generálního manažera Carolina Hurricanes, jako hráč působil v univerzitních soutěžích a v roce 1986 byl kapitánem výběru USA na MS do 17 let.

World Cup of Hockey se bude hrát v Torontu od 17. září do 1. října 2016. Tým Evropy má ve skupině USA, Česko a Kanadu.

Autor: Hokejžurnál.cz
Zdroj a foto: nhl.com