Víme, koho chce Sparta za Martina Réwaye

neděle, listopadu 15, 2015 Hokejžurnál.cz


Slovan Bratislava stále chce Martina Réwaye, ale Sparta Praha požaduje adekvátní náhradu. Podle našich informací, má pražský klub zájem o dva slovinské hráče. Rok Tičar a Žiga Jeglič, by mohli skvěle doplnit Saboliče, který ve Spartě už působí. Všichni tři se znají ze slovinské reprezentace, a  na mezinárodních turnajích hráli v jednom útoku. Slovan, ale Tičara s Jegličem za Réwaye dát nechce.  

Bratislavský klub údajně navrhuje jiné varianty. Za Réwaye, by se do Sparty mohl stěhovat obránce Michal Sesen, který už ve Spartě působil a trenér Jandač ho dobře zná. Druhý návrh je Réway za dvojici Kanaďanů Paré, LeBlanc s tím, ale nesouhlasí vedení Sparty. Oba Kanaďané ve Slovanu nehrají a nemají optimální formu. To samé platí o Sersenovi, který sice hraje, ale jeho forma momentálně není taková jako před rokem. 

Největším problémem je souhlas hráčů. Jedná se totiž o přestup mezi ligami. Réway do KHL přestoupit chce. Jeglič, Tičar, Sersen, LeBlanc a Paré mají platné smlouvy s klubem KHL a s přestupem do Sparty, by museli souhlasit a podepsat novou smlouvu s pražským klubem. A to je problém. Hráči upřednostňují přestup jen v rámci KHL na odchod do jiné ligy, kývnou jen těžko. 

Dohoda bude složitá a Sparta Praha má dvě možnosti. Pustit Réwaye za finanční kompenzaci a nebo ho nechá hrát v Benátkach. Zdá se, že situace okolo přestupu Réwaye je složitější než se na první pohled zdálo. Je to spíš komplikace pro Réwaye, než pro kluby. Sparta i Slovan si poradí i bez něj.



V aktuální sezóně za Slovan Bratislava  

Žiga Jeglič       32z. 3+13 16b. (třetí nejproduktivnější hráč mužstva)

Rok Tičar         30z  9+6  15b.

Michal Sersen  31z. 2+4 6b.

Francis Paré     7z.  0+1 1b.

Louis LeBlanc   3z.  0+0 0b.



Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: hcsparta.cz