Nová posila Sparty Hamilton: Obdivoval Sakica

pátek, října 02, 2015 Hokejžurnál.cz

Sparta ve čtvrtek přivítala ve svém kádru druhého Kanaďana, ofenzivní řady rozšířil třiadvacetiletý útočník CURTIS HAMILTON. Účastník mistrovství světa do 18 i 20 let působil poslední čtyři roky ve farmářské AHL v týmu Oklahoma City Barons 


Celou dosavadní kariéru jste strávil v zámoří. Co vás nyní přivedlo do Sparty a co o ní víte?
Přivedl mě sem samozřejmě hokej. (smích) Moc se těším na to, že budu hrát za Spartu. Zatím o ní vím to, že má dlouhou historii a dosáhla v ní na mnoho úspěchů. A samozřejmě jsem slyšel také to, že Praha je nádherné město. A co jsem zatím viděl při cestě z letiště a pak ze stadionu do bytu a zpět, tak je to pravda.

Poslední čtyři sezony jste strávil v týmu Oklahoma City Barons, co vás vedlo ke změně?
V Oklahomě mi skončila smlouva a poohlížel jsem se po něčem novém. A ozvala se právě Sparta...


Měl jste nějaké reference na Spartu, například od Ryana Glenna, svého nového kanadského spoluhráče ve Spartě?
Nene, nemluvil jsem s ním. Ale slyšel jsem, že bydlí kousek ode mě. Poznám ho společně se zbytkem mých nových spoluhráčů.


Kanadu jste také reprezentoval na mistrovství světa do 18 i 20 let. Berete tyhle dva šampionáty jako svůj největší dosavadní úspěch v kariéře?
To byly určitě jedny z vrcholů, na obou mistrovství jsem nasbíral spoustu zkušeností. A pak samozřejmě také můj jediný zápas v NHL v dresu Edmontonu, to bylo úžasné, zahrát si v NHL byl můj sen.


Měl jste jako malý kluk nějaký hokejový idol, který jste obdivoval?
Když jsem vyrůstal, tak byl můj nejoblíbenější hráč Joe Sakic.

Svá juniorská léta jste strávil v týmu Saskatoon Blades, kde o více než třicet let dříve hrál také váš otec. Předpokládám, že to byl váš osud jít v jeho stopách a také hrát hokej, že?
Přesně tak, nemohlo to skončit jinak. Odmala jsem vyrůstal při sledování hokeje a samozřejmě jsem ho začal i sám hrát. Jinak v Saskatoonu to bylo skvělé. Je to moc hezké město.

Váš otec se dodnes v hokeji pohybuje a pracuje jako manažer. Zahrál jste si někdy v týmu, kde by pracoval?
Přesně tak, stále pracuje v Kanadě ve WHL. Ale v jednom týmu jsme se nikdy nesešli. Nikdy si mě nevybral, tak jsem vlastně ani neměl tu možnost. (smích)


Autor a foto: Tereza Velikovská/hcsprata.cz