Prohlášení P. Speychala ke lživým informacím v Deníku Sport

pondělí, září 07, 2015 Hokejžurnál.cz

Rád bych se aktuálně vyjádřil ke lživým informacím, které 2. září uveřejnil Deník Sport ve článku „Poslední Jandačova mise?“. Je smutné, že nejčtenější sportovní deník v zemi a zároveň mediální partner extraligy si dovolí na svých stránkách otisknout lži nebo zaručené zprávy ala „jedna baba povídala“ a poškodit renomé a kredit jednoho z nejstarších a nejznámějších českých hokejových klubů. Musím konstatovat, že v tuto chvíli pro mě tyto noviny klesly na úroveň totálního bulváru, což je škoda, bývaly totiž českým reprezentantem, který se v minulosti mohl měřit s nejlepšími sportovními redakcemi Evropy.



Pokud si o někom dovoluji napsat, že se spekuluje o jeho finančních problémech, tak považuji za elementární slušnost dát nařčené straně prostor pro vyjádření. Tato poplašná zpráva způsobila četné dotazy u našich partnerů a příznivců, které bych rád tímto uklidnil.

Mohu s klidným svědomím říci, že HC Sparta Praha splnila bez problémů k 31. srpnu všechny podmínky pro formální udělení licence pro účast v extralize, což je jasným důkazem připravenosti klubu pro start v extralize. Aktuálně nám chybí 10 procent do naplnění rozpočtu pro sezonu 2015/2016, což je však v období před začátkem sezony normální ve většině extraligových klubů. A to na rozdíl od některých extraligových soupeřů nemáme příspěvky od municipalit. Pokud tato fakta Deníku Sport unikla, tak by podle jejich měřítek měla aktuálně problémy celá extraliga.

Rád bych se vyjádřil také k záměrům Sportovního holdingu Praha, když už o nich redaktoři Deníku Sport uvažují. Mým jediným přáním je, aby Sparta hrála extraligu a hrála ji důstojně svému jménu a tradici. Věřím, že trenér Jandač dokáže náš tým na tyto cíle a ambice připravit a stejně tak mohu uklidnit fanoušky, protože jakékoliv spekulace o jeho budoucnosti jsou naprosto liché.

Závěrem doufám, že Deník Sport, když už tak neučinil do současnosti, přijde prostřednictvím svého vedení s variantou nápravy poškození dobrého jména HC Sparta Praha. V opačném případě žádáme redaktory této společnosti, aby přestali navštěvovat naše zápasy a raději věnovali svou pozornost jiným klubům.

Ing. Petr Speychal – předseda představenstva Sportovního holdingu Praha