Ivan Hlinka Memorial Cup vyhrála Kanada

neděle, srpna 16, 2015 Hokejžurnál.cz

Pětadvacátý ročník Ivan Hlinka Memorial Cupu vyhrál poosmé v řadě tým Kanady. Javorové listy ani jednou nezaváhaly a ve finále potvrdily svou dominanci vysokou výhrou nad Švédskem v poměru 7:3. Český výběr obsadil šesté místo.


Mladíci z České republiky předváděli v úvodu prestižního mládežnického turnaje solidní výkony. V připraveném utkání 8. srpna porazili Spojené státy americké 2:1. V úvodním soutěžním zápase odehráli svěřenci kouče Reichela dobrý zápas proti favorizované Kanadě. Od 4. minuty dokonce vedli 1:0, nakonec ovšem zápas prohráli 1:3.


V následujícím duelu Češi přehráli Švýcarsko 5:3 a bylo jasné, že si to v klíčovém souboji o semifinále rozdají na přímo se Švédskem. Ve vyrovnaném duelu dlouho kralovali oba brankáři. Švédové ale nakonec dvěma góly ve třetí třetině rozhodli tom, že si o medaile zahrají letos oni. Češi pak v souboji o 5. místo podlehli USA těsně 3:4.



V první semifinále v Bratislavě Švédsko přetlačilo svého severského rivala 2:1 a čekalo na soupeře, který vzešel z tradiční bitvy hokejových velmocí Kanady a Ruska. Zámořský tým Sbornou celý zápas přehrával, ale Ruské naděje držel nad vodou skvělý brankář Suchačev. Zápas nakonec dospěl až k samostatným nájezdům, které rozhodl střelou do šibenice Patrick.



Ve finále demonstrovala Kanada naplno svou sílu. Švédy smetla 7:3 a poosmé v řadě slavila zlato. Bronz si z Bratislavy po výhře 4:3 nad Finskem odvezlo Rusko. 





Zdroj: čslh