Slovinci: situace je vážná, nikoli však zoufalá

sobota, května 09, 2015 Hokejžurnál.cz

Slovinci přijeli na šampionát s jasným cílem - nesestoupit. Přesilovky rozhodly důležité utkání Slovinsko–Norsko. Zatímco seveřané využili tři početní výhody. Vyhráli 3:1 a získali další tři body do tabulky, Slovinsko je stále poslední a jeho situace je vážná, nikoli však zoufalá.


„Byl to vyrovnaný zápas tak, jak jsme očekávali. Připravovali jsme se svědomitě, rozhodly norské góly v přesilovkách, naopak my jsme ani jednu neproměnili. Norští beci zblokovali spoustu střel, celkově defenzívu měli vyladěnou výborně, my jsme se neprosadili,“ uvedl pro iihf.com trenér Kopitar. 

Zápas Slovinsko–Norsko sledovala zaplněná ČEZ Aréna, vyprodané tribuny vytvořily zápasu vynikající atmosféru. „To bylo fantastické. Všechny zápasy zde jsou hlučné a je nádherné je hrát. Mistrovství si užíváme, Česko je hokejová země. Z téměř devíti tisíc fanoušků jich nejméně dva poměrně hlučně fandily Slovincům. „Naši lidé milují hokej a přijeli nás podpořit. Měli jsme dnešní zápas vyhrát, ale Norsko má velmi silný tým. Každý vyprodaný zápas je skvělý pro lední hokej. Chci všem našim fanouškům poděkovat za podporu,“ řekl Matjaž Kopitar pro oficiální stránku šampionátu.

Robert Kristan a Anže Kopitar


 „Norsko je sehrálo výborně a my jsme naopak nenašli na ně odpověď. To byl hlavní rozdíl dnešního utkání. Nic není ztracené, máme před sebou dva zápasy. Musíme předvést to nejlepší, co v nás je a jít po třech bodech,nejsme produktivní v útoku, to je náš velký problém. Nedokážeme proměňovat šance, přitom se do nich docela dostáváme. Musíme v každém zápase vstřelit dva tři góly, pak máme šanci vyhrát. Doufejme, že jsme si vybrali všechno špatné a teď se k nám přikloní štěstí a budeme produktivnější, jedině pak se můžeme prosadit, musíme chodit do předbrankového prostoru. Každý tým na mistrovství je velmi kvalitní, ale rozdíly právě mohou být v agresivitě zakončení. Stačí přitom jen nahodit puk a pak jej třeba dorazit. Nemusíme dávat pěkné góly, je třeba skórovat jakkoliv. Když se podíváme do statistik, tak je jasné, že Dánsko by mělo být schůdnějším soupeřem. V sobotu máme den volna, musíme si odpočinout a připravit se na Ameriku. To je základ. Cítím se skvěle, když hraji před plným hledištěm, vidím, jak si lidé celý turnaj užívají i ve fanzonách. Na náš zápas s Norskem bylo vyprodáno, to je nádhera! Teď je na nás, abychom zvládli poslední dva zápasy a také jim udělali radost,“ uzavřel slovinský brankář, Robert Kristan který působí v extraligových Pardubicích.



Foto: sochi.ru