Video: Úplatek nebo sponzorský dar?

neděle, dubna 12, 2015 Hokejžurnál.cz

Na stránce Youtube se objevilo video  s názvem "pravá tvář trenéra Růžičky". Někdo skrytou kamerou natočil rozhovor mezi otcem neznámého hráče s trenérem české reprezentace Vladimírem Růžičkou a vyplývá z něj, že otec hráče zaplatil trenérovi nebo klubu sponzorský dar 500 tisíc korun, aby jeho syn hrál za Slavii Praha.






Zde uvádíme reakci klubu:

HC Slavia Praha reaguje na video zachycující skrytou kamerou bývalého trenéra A-týmu Vladimíra Růžičku, kde se hovoří o sponzorském daru za zařazení hráče do klubu.


"Vzhledem k tomu, že se objevily některé skutečnosti, které se dotýkají negativně našeho klubu HC Slavia Praha, jsem povinen na toto reagovat.

Nejsme si vědomi, že bychom v daném období obdrželi takovýto sponzorský dar, ať už na akciovou společnost, občanské sdružení (dnes spolek) nebo nadační fond, který by souvisel s tím, co je ve videu popisováno. V každém případě se budu snažit zjistit, o koho se mohlo jednat, protože indicií je tam tolik, že společně s některými lidmi v klubu budeme schopni zanalyzovat, o koho se mohlo jednat.

Pakliže se nám to podaří, tak podle toho zaujmeme další postoj, protože nenechám takto poškozovat jméno Slavie. V každém případě nyní mohu potvrdit, že se jednalo o osobní aktivity pana Růžičky a nikoliv o klubové a ze vzniklé situace jsem velmi zaskočen." 

Majitel klubu Vladimír Pitter.