Radek Duda: Stop na 5 zápasů!

středa, října 01, 2014 Hokejžurnál.cz

Radek Duda
Disciplinární komise ELH potrestala kapitána Energie Radka Dudu zastavením činnosti na 5 soutěžních utkání s účinností do 12. 10. 2014 (včetně) za zákrok v nedělním utkání Energie – Slavia Praha proti Pavlu Klhůfkovi. HC Energie Karlovy Vary s výší trestu nesouhlasí a proti rozhodnutí DK podá odpor.

Oficiální zdůvodnění verdiktu 
Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě uloženého vyššího trestu zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Radka Dudy na protihráče Pavla Klhůfka, za který mu byl v zápase HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání.

Po shlédnutí videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden těsně před koncem, za rozhodnutého stavu na protihráče, který byl v držení kotouče a atak neočekával. Při zákroku držel hráč hůl v obou rukách a protihráče zasáhl úmyslným krosčekem do zad, takže soupeř ztratil stabilitu a úderem hlavou na tvrzené sklo si způsobil v obličeji krvavé zranění. S přihlédnutím k intenzitě a vedení zákroku si hráč musel být vědom, že jeho důsledkem může být pád protihráče na hrazení včetně možného zranění.

Vzhledem k tomu, že byly shledány důvody k dodatečnému disciplinárnímu potrestání, důsledkem zákroku bylo zranění protihráče a hráč Radek Duda, HC Energie Karlovy Vary, byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, uložil mu předseda disciplinární komise ELH trest nepodmíněného zastavení činnosti na pět soutěžních utkání s účinností do 12. 10. 2014. 




Foto: hokejkv.cz