Kovalčuk je v Rusku, nevylučuje, že zostane v Petrohrade

středa, ledna 09, 2013 Hokejžurnál.com

Kovalčuk je stále v Petrohrade
Iľja Kovačuk zatiaľ zostáva v Rusku. Možno v KHL odohrá celú sezónu. Útočník Petrohradu, to potvrdil  ruským novinárom.
 

„Zatiaľ je to len formálna dohoda medzi majiteľmi klubov NHL a hráčskou organizáciou NHLPA. Zatiaľ ešte nič nepodpísali. Niektorí hráči už odcestovali do Ameriky. Ja som v Rusku s celou rodinou, nemám sa kam ponáhľať. Každý z nás, má svoj rozum a každý sa môže rozhodnúť, čo kedy urobí“. Povedal Kovalčuk ruskému serveru sportbox.ru.

Iľja Kovalčuk nevylúčil, že zostane v Kontinentálnej hokejovej lige do konca sezóny. „Čas ukáže, čo sa stane. Nevylučujem, že zostanem v KHL do konca sezóny“. Povedal ruským novinárom hviezdny útočník. 

V ruských médiách sa okamžite objavili špekulácie o tom, že SKA Petrohrad chce vykúpiť Iľju Kovalčuka z pod kontraktu, ktorý má podpísaný s New Jersey Devils. Ruský kanonier podpísal v roku 2010 s klubom New Jersey Devils 17 ročnú zmluvu, ktorá mu garantuje plat 102 miliónov USD. „Vedú sa o tom rokovania, ale myslím si, že je to nereálne“. Okomentoval možnosť zrušenia svojho kontraktu s Devils Kovalčuk.

Iľja Kovalčuk bol fanúšikmi zvolený do All-Stars zápasu KHL, ktorý sa odohrá 13. januára v Čeljabinsku. V tomto stretnutí si chce Kovalčuk zahrať. „Prečo, by som nemal hrať? Mám zodpovednosť voči fanúšikom, ktorí ma zvolili. Ako som povedal v NHL ešte žiadnu dohodu oficiálne nepodpísali. Uvidíme, či nastúpim v zápase hviezd KHL“.
 

Slová Kovalčuka, vyvolali búrku na oboch stranách Atlantiku. V Rusku sa tešia, že ich hviezda pravdepodobne zostane do konca sezóny doma. Sponzorom SKA Petrohrad je gigantická firma Gazprom, ktorá má obrovské možnosti. Teoreticky, by mohla vykúpiť Kovalčuka z pod kontraktu, ktorý má podpísaný s New Jersey Devils. Generálneho manažéra SKA Petrohrad Alexeja Kasatonova okamžite kontaktovali kanadskí novinári. Pýtali sa ho na alternatívu, že Kovalčuk neodcestuje do Severnej Ameriky. GM Petrohradu celú záležitosť zahalil do tajomného ticha. Uviedol len známu formulku: „Bez komentára“.
 

V Severnej Amerike sú postojom Kovalčuka šokovaný. Ešte stále je v Rusku. Máme informácie, že tam zostane on aj iní Rusi, ktorí majú platné kontrakty v NHL. Špekulujú americkí žurnalisti.
 

Ak, by Kovalčuk opustil NHL pre kanadsko-americkú súťaž, to bude obrovská strata. Naopak pre Kontinentálnu hokejovú ligu, to bude veľké víťazstvo v „boji“ o ruských hráčov, ktorí majú podpísané platné kontrakty v NHL.

Foto: ska.ru, nhl.com