Kovalčuk: Do Číny neodcházím, jsem hráč Petrohradu

středa, března 30, 2016 Hokejžurnál.cz


Kde skončí Kovalčuk? Bude hrát v NHL nebo odejde do Číny? To jsou spekulace novinářů, ke kterým se pro Sovětský sport dnes vyjádřil sám Ilja Kovalčuk.

"Mám smlouvu v Petrohradu jěště na jeden rok. Nikam nedocházím. Mám rád Petrohrad a chci hrát za SKA. Vyhrál jsem tady pohár Gagarina a doufám, že minimálně jeden, jěště so SKA vyhraju. Nikdo z nás, není spokojení s výsledkem, který jsme v této sezóně dosáhli. Vypadli jsme ve finále západní konference s CSKA Moskva 4:0 na zápasy. Určitě z toho budou vyvedeny důsledky. Jaké, to ukáže nejbližší čas. Spekulace o mém odchodu do Číny nechci komentovat. To jsou jen úvahy novinářů. Konec konců v Číně není žádný hokejový klub, kterí by hrál v KHL". Uvedl Ilja Kovalčuk pro sovsport.ru





Prezident SKA Petrohrad Genadij Timčenko také pro Sovětský sport  okomentoval situaci ohledně Kovalčuka:

"Sezóna byla náročná. Měnili se trenéři, do týmu přišlo deset nových hráčů. Kovalčuk neměl svůj rok... Ale celkově si myslím, že jsme sezónu zakončili důstojně. A co se týče Kovalčuka, tak Ilja normálně trénuje a připraví se na novou sezónu. Máme podepsanou smlouvu. Kam by šel? Kovalčuk je náš hráč. I nejlepší hráči mají krizi. Tahle sezóna mu prostě nevyšla. To se stává".


Autor: Hokejžurnál.cz
Foto: ska.ru