Alois Hadamczik novým trenérem české reprezentace

úterý, dubna 27, 2010 Hokejžurnál.com

K české hokejové reprezentaci se vrátil po dvou letech. Alois Hadamczik nahradí Vladimíra Růžičku, který po květnovém hokejovém šampionátu u reprezentace končí. 

Alois Hadamczik českou reprezentaci trénoval v minulosti tři sezóny.  V roku 2006 získal bronz na olympiádě a stříbro na mistrovství světa.  V letech 2007 a 2008  český tým pod jeho vedením nepostoupil cez čtvrtfinále


"Na začátku jsme vytipovali sedm až osm lidí - byli to Miloš Říha, Zdeněk Venera, Josef Jandač, Alois Hadamczik, Václav Sýkora, Vladimír Vůjtek, také Marián Jelínek".

"Vedli jsme dlouhé diskuse, od února jsme probírali uchazeče, věc jsme konzultovali s odbornou veřejností, se spoustou lidí. Na základě jejich doporučení jsem v pondělí přednesl výkonnému výboru svazu návrh na jmenování Aloise Hadamczika. Byl přijat. Z jedenáctí členů výkonného výboru jich hlasovalo deset. Jeden se zdržel, ostatní byli pro pana Hadamczika. Nezúčastnil se Jaroslav Vlasák, který nám ráno oznámil, že končí v českém hokeji".
 
"Pan Hadamczik nám ze všech debat a porad vyšel nejlépe. Věc jsme konzultovali s novým šéftrenérem Slávou Lenerem, ptali jsme se na názor spousty lidí. Alois Hadamczik má zkušenosti, vzhledem ke své historii u reprezentace či v klubu je to úspěšný trenér,"

Uvedl  prezident svazu Tomáš Král pro oficiální web českého hokeje.



Zdroj: cslh.cz
Foto: tn.nova.cz